Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

ασφαλεια ικα ή οαεε και τηρηση βιβλιων

1) Οι εμπορικοι  αντιπροσωποι και οι διαφοροι πλασιε που εχουν δικαιωμα να απασχολουνται  και με άλλες ομοειδεις κυριως εργασιες  και όταν δεν υπαρχει  η δεσμευση ολοκληρου του χρονου της δραστηριοτητας τους για μια ορισμενη  επιχειρηση , θεωρουνται επαγγελματιες  και δεν ασφαλιζονται στο ικα. Συνηθως διατηρουν  δικο τους γραφειο και θεωρουν υποχρεωτικα  στην αρμοδια δυο  δικες  τους αποδειξεις  παροχης υπηρεσιων  καθως  επισης και τιμολογια  παροχης  υπηρεσιων. (εμπορικοι αντιπροσωποι, πωλητριες-πλασιε καλλυντικων κτλ)
2) Συμφωνα με το αρθρο 39 παρ 1 περ β των ΕΛΠ δεν υποκειται στις ρυθμισεις  των ΕΛΠ τα φυσικα προσωπα τα οποια ευκαιριακα  και ως παρεπομενη απασχοληση , πωλουν προιοντα η παρεχουν υπηρεσιες  εφοσον οι συναλλαγες αυτές στο συνολο τους δεν υπερβαινουν το ποσο  των 10000 ευρω ετησιως. Τα προσωπα αυτά δεν υποχρεουνται κατ’επεκταση  σε εκδοση των παραστατικων πωλησεων  και στην τηρηση των βιβλιων που προβλεπουν τα ΕΛΠ
Τι  γινεται  με την ασφαλεια ενός αντιπροσωπου πωλητη  που  ανηκει και στις 2  παραπανω κατηγοριες ταυτοχρονα? Δηλαδη  ενας  αντιπροσωπος  πωλητης  μπορει  να είναι  χωρις ασφαλεια  οαεε ή ικα?  (Εφοσον  δεν χρειαζεται   εναρξη στην εφορεια και τηρηση βιβλιων?)

Προσθέστε τη δική σας απάντηση