Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Λάθος αρχείο αποδοχών εργοδότη

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτομαγιά.
Χρειάζομαι την βοήθειά σας για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τα προσυμπληρωμένα πεδία του Ε1 και εξηγούμαι..
Εργαζόμουν στο Δήμο Γαλατσίου(αποκλειστικός εργοδότης) με μπλοκάκι.
Τον Δεκέβριο του 2012,  κόψαμε προς το Δήμο δύο αποδείξεις τις οποίες όμως μας τις πλήρωσαν το 2013, τις συμπεριέλαβαν δε στην βεβαίωση αποδοχών του 2012 οπότε και τις δηλώσαμε (όπως είμασταν υποχρεωμένοι ανεξάρτητα απ΄το εάν λάβαμε τα χρήματα ή όχι, στην συγκεντρωτική πελατών-προμηθευτών και στα Ε1-Ε3) και φορολογηθήκαμε ανάλογα.
Φέτος, τις έχουν ξανασυμπεριλάβει στις αποδοχές του 2013, αφού τις πέρασαν στο σύστημά τους σαν πληρωμές του έτους(2013). Αλλά προκύπτει το πρόβλημα ότι δεν συμφωνούν τα ποσά των αποδείξεων μας του 2013 με τα ποσά της βεβαίωσης αποδοχών. Είναι σαν να μας λένε να ξαναδηλώσουμε τις δύο εκείνες αποδείξεις..
Σε επικοινωνία μου με τον Δήμο, με το τμήμα μισθοδοσίας, μας λένε ότι δεν μπορούν να επέμβουν στο αρχείο που βγάζουν από το σύστημά τους, σε επικοινωνία με το ΥΠΟΙΚ σε τηλέφωνα εξυπηρέτησης με διαβεβαιώνουν ότι μπορεί ο εργοδότης να στείλει ενημερωμένο αρχείο και ότι έχει δυνατότητα αλλαγών. Έχω προσπαθήσει επανειλημένα να τους πείσω στο Δήμο να επικοινωνήσουν με το ΥΠΟΙΚ για τους βοηθήσουν αλλά φωνή βοώντος... μας συμβουλεύουν δε, να ολοκληρώσουμε τη δήλωση μας με τα ποσά που μας έχουν δώσει και μετά να προβεί ο καθένας να βρεί άκρη στην εφορία του με τροποποιητικές δηλώσεις...
Την βοήθειά σας παρακαλώ..
Ευχαριστώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση