Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Φορολογια κατοικων εξωτερικου

Καλησπέρα σας,  Διαμένω από το 2011 μόνμα στην Ελβετια, οπου εργάζομαι και έχω τον οικογενειακό μου βιο καθώς η συζηγος μου είναι Ελβετιδα. 
Υποβάλω φορολογικές δηλώσεις για τα εδω (Ελβετια) εισοδήματα μου και ανταποκρίνομαι κανονικά στις φορολογικές μου υποχρεώσεις.  Για το έτος 2011 εκανα κανονικά δήλωση στην Ελλάδα και πληρωσα τον σχετικό φόρο που προέκυψε για τα εισοδήμα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια σύνταξης της δήλωσης και ρωτώντας τον λογιστή μου, μου είπε οτι προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουμε καμμία ενέργεια καθώς για όλο σχεδόν το 2011 (μεχρι Οκτώβριο 2011) είχα εισοδήματα. 
Για το 2012 δεν εχω κανένα εισόδημα στην Ελλάδα και το μόνο που διατηρώ είναι ένα διαμέρισμα , καθαρά για ιδιωτική χρήση όταν επισκέπτομαι την χώρα.  Δεν έχω κάνει, τουλάχιστον δεν μου υποδείχθηκε, καμμία ενέργεια μέχρι τώρα σχετικά με την αλλαγή φορολογικής κατοικίας και όπως αντιλαμβάνομαι διαβάζωντας την κείμενη νομοθεσία από το σας είναι κάτι που πρέπει να κάνω άμεσα.  Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως εαν μπορούσατε να μου διευκρινήσετε τα παρακάτω: 
1.Eαν για την εγγραφή μου στην ΔΟΥ κατοικων εξωτερικού πρέπει να παραστώ ο ίδιος ή μπορώ να ορίσω κάποιον αντιπρόπσωπο. 
2. Ποια είναι η διαδικασία ορισμού αντιπροσώπου 
3. Τι έιδους βεβαίωσης χρειάζεται να προσκομίσω από τις Ελβετικές αρχές που επιβεβαιώνει ότι είμαι μονιμός κατοικος Ελβετίας και εκπληρώνω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις για τα Ελβετικά μου εισοδήματα εδψ. 
4. Εαν την διαδικάσια αυτή επρέπε να την είχα κάνει εντός του έτους 2012 και υπάρχει κίνδυνος να  πληρώσω φόρο βάση των τεκμηρίων διαβίωσης (διαμερισμα) ή μπορώ να κάνω την διαδικασία τώρα και να επισυνάψω δικαιολογητικά στην Ελληνική δήλωση εισοδήματος που πιθανολογώ ότι πρεπει να κάνω εντος των προσεχών μηνών. (μηδενική από άποψη εισοδημάτων) 
Τελός θα σας παρακαλούσα εάν μπορούσατε να με βοηθήσετε δίνοντας μου, ορισμένες πληροφορίες με το που μπορώ να απευθυνθω, για να δω εάν υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρω τα εργασιακά μου ένσημα της Ελλάδας στην Ελβετία ώστε να μου αναγνωριστουν στην Ελβετία ως συντάξημα χρόνια.  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την βοήθεια σας.  Παραμένω στην διάθεση σας εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία , προκειμένου να μπορώ να έχω απαντησεις από πλευράς σας.  Με εκτίμηση  ΔΜ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση