Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

κατοικος εξωτερικου φορολογια

Γεια σας,
Ειμαι κατοικος Γερμανιας και δουλευω εκει ως μισθωτος απο το 1998. Εργαζεται επισης ως μισθωτη η συζυγος μου. Ειμαστε και οι δυο ασφαλισμενοι ανελλιπως στον ασφαλιστικο οργανισμο της Γερμανιας μεχρι σημερα. Απο τον Μαιο του 2012 ειμαι συνταξιουχος Γερμανιας.
Το 2004 εφερα συναλλαγμα στην Ελλαδα 100.000 ευρω για την αγορα του ενος διαμερισματος.
Για την αγορα του διαμερισματος το 2004 η γυναικα μου πηρε ΑΦΜ και δηλωθηκε κατοικος εξωτερικου (Γερμανιας) χωρις να εχει γινει καμμια αλλαγη μεχρι σημερα. Εγω ειχα ΑΦΜ πριν το 1998 και ο λογιστης με δηλωνε κατοικο Ελλαδος.
Δυστυχως ο πρωην λογιστης μου με δηλωνε ως κατοικο Ελλαδος στη φορολογικη μου δηλωση στην Ελλαδα. Εχω στην Ελλαδα ενα αυτοκινητο, δυο διαμερισματα και ενα σπιτι και ενα κτημα στο χωριο. Εισοδημα δηλωνα περιπου 4.000 ευρω το χρονο απο ενα διαμερισμα που μισθωνα.
ο Νεος λογιστης μου ειπε φετος πως αυτο δεν ειναι σωστο και πρεπει να γινει αλλαγη- τροποποιηση των δηλωσεων.
Πηρα πιστοποιητικο φορολογικης κατοικιας με την σφραγιδα της χαγης οπου αναφερεται πως απο το 1998 ειμαι φορολογικα κατοικος Γερμανιας.Επίσης βεβαιωση του Δημου οτι διαμενω μονιμα εκει από το 1998. Τα παιδια μου τελειωσαν το σχολειο εκει.
Η εφορια στην Ελλαδα δεν το δεχεται και ζηταει να φορολογηθω στην Ελλαδα για το παγκοσμιο εισοδημα μου ως κατοικος εξωτερικου.
Αυτο σημαινει αταστροφη για μενα και την οικογενεια μου.
Παρακαλω θερμα την βοηθεια σας για να λυσω αυτο το προβλημα.
 
Ευχαριστω θερμα
 
Α.Β

Προσθέστε τη δική σας απάντηση