Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

οδηγοί ταξί

στην πολ.1096/21-6-2010,στην παράγραφο 2, γίνεται αναφορά για τρείς περιπτώσεις για την τήρηση των βιβλίων. α.με οδηγό μισθωτό, β. με οδηγό μη μισθωτό, γ.με οδηγό εκμεταλευτή που του έχει παραχωρηθεί η χρήση του ταξίμετρου.   
στην β. περίπτωση αναγράφεται ότι για την αμοιβή που θα λαμβάνει ο οδηγός (ανρξαρτήτως ύψους αυτής) θα εκδίδεται απόδειξη δαπάνης από τον εκμεταλλευτή. όμως η απόδειξη δαπάνης (άρθρο 15 κβσ) εκδίδεται για αμοιβές προς μη επαγγελματίες που περιστασιακά απασχολούνται σε μία εργασία. ως γνωστόν ο οδηγός ταξί για να εργαστεί πρέπει να κατέχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και ειδική κάρτα.
μπορεί να θεωρηθεί οδηγός περιστασιακά απασχολούμενος για τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων και να λαμβάνει την οποιουδήποτε ύψους αμοιβή βάσει κατατεθειμένου συμφωνητικού στην δ.ο.υ.?
επίσης βάσει αυτής της πολ το ιδιωτικό συμφωνητικό για τον οδηγό μη μισθωτό μπορεί να έχει διάρκεια ενός έτους ή και περισσότερο (άρα η ετήσια αμοιβή είναι υψηλή και παρόλα αυτά θα αμοίβεται με απόδειξη δαπάνης ως περιστασιακά απασχολούμενος)?   

Προσθέστε τη δική σας απάντηση