Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Παροχή υπηρεσιών μέσω internet

Καλησπέρα σας,
αν και λόγω περιόδου έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή φορολογικης δήλωσης εγώ θέλω να υποβάλω ένα διαφορετικό ερώτημα.
Ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω μια εταρία παροχής υπηρεσιών μέσω internet. Η εταιρία θα είναι ο μεσάζοντας στην πραγματική υπηρεσία. Δεν θα παρέχει την πραγματική υπηρεσία αλλά θα είναι ο χώρος εύρεσης της κατάλληλης προσφοράς για την υπηρεσία. Για παράδειγμα ένα κατάστημα όπως το ebay.
Η σκέψη είναι να γίνεται με προπληρωμή (αγορά πόντων) από τον πελάτη και χρησιμοποίηση αυτών στην επιλεγμένη υπηρεσία. Έπειτα, η εταιρία να πληρώνει τον πάροχο της υπηρεσίας με κράτηση κάποιου ποσοστού (χρέωση φιλοξενίας).
Γνωρίζω ότι η εταιρία πρέπει να έχει τα ίδια παραστατικά με μια φυσική εταιρία. Από την πλευρά της εταιρίας θα κόβεται κάποιο παραστατικό κατά την είσπραξη του ποσού προς τον πελάτη. Από την πλευρά του παρόχου της υπηρεσίας πως μπορεί να διασφαλιστεί η εταιρία ότι θα κοπεί κάποιο παραστατικό ώστε να μην φαίνεται ότι όλο το ποσό είναι κέρδος της εταιρίας? Ο πάροχος θα πρέπει να έχει κάνει όπωσδήποτε έναρξη επαγγέλματος για να μπορεί να κόβει απόδειξη παροχής υπηρεσιών? Πώς μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι όντως το πρόσωπο αυτό έχει κάνει την έναρξη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Προσθέστε τη δική σας απάντηση