Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Απαλλαγή ΦΠΑ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 2BParks

Απαλλαγή ΦΠΑ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 2 BParks
Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένας από τους 10 partners του Ευρωπαϊκού προγράμματος 2ΒParks, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Δράση INTERREG κατά 75% και από Ελληνικούς Πόρους  κατά 25%.
Στο πρόγραμμα υλοποιείται έρευνα σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης φυσικού τοπίου με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα γίνεται μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των 8 Ευρωπαϊκών φορέων (2 μεταβάσεις Ελλήνων προς Ευρωπαϊκές χώρες), μελέτες (ανατίθενται σε ερευνητές/μελετητές), προμήθεια εξοπλισμού ανάδειξης (3-4.000 ευρώ για σήμανση της περιοχής και εκτύπωση εντύπων) και μία εκπαιδευτική δραστηριότητα (training school).
Το ερώτημα είναι εάν η απαλλαγή ΦΠΑ ισχύει για το 100% του προϋπολογισμού του ΕΛΚΕ στο πρόγραμμα αυτό ή στο 75% που αφορά στην Ευρωπαϊκή ενίσχυση. Στην 2η περίπτωση πως εμφανίζεται αυτή η μείωση στα παραστατικά των δαπανών. Σε κάθε περίπτωση ποια απόφασή σας μας καλύπτει για να ζητούμε από τους ερευνητές και τους προμηθευτές μειωμένο ή μηδενικό ποσοστό ΦΠΑ;
Σας ευχαριστώ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση