Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Π.Ν.Π. (ΦΕΚ A 143 - 13.08.2021)

Π.Ν.Π. (ΦΕΚ A 143 - 13.08.2021) Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις.

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 

ΦΕΚ A’ 143/13.08.2021

Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Έχοντας υπόψη: 

1. Την παρ. 5 του άρθρου 4, τις παρ. 1 και 5 του άρθρου 5, την παρ. 2 του άρθρου 5Α, τα άρθρα 9Α και 16, τις παρ. 1, 2, 3, 4 και 6 του άρθρου 21, την παρ. 1 του άρθρου 22, το άρθρο 24, ιδίως την παρ. 1 και την ερμηνευτική δήλωση αυτού, τις παρ. 1, 2 και 4 του άρθρου 25, την παρ. 1 του άρθρου 44, το άρθρο 101 και τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 117 του Συντάγματος. 

2. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που επλήγη από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Επικράτειας και την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές αυτές. 

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε: 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: 

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

MΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: 

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ:

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ:

ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ:

ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρωθυπουργός
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  - ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ  - ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ  - ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ  - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ  - ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ  - ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ  - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ  - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ  - ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ - ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ