Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Π.Ν.Π. (ΦΕΚ A’ 145/30.09.2019)

Π.Ν.Π. (ΦΕΚ A’ 145/30.09.2019) Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΦΕΚ A’ 145/30.09.2019

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αποτραπούν καταστάσεις με ανεπανόρθωτες ή εξαιρετικά δυσεπανόρθωτες συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον, όπως θα ήταν η περαιτέρω διολίσθηση των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΗ Α.Ε., η επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή του Υμηττού, καθώς και η απομείωση της προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων.

3. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα η ασφαλής και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και των χώρων κοινής ωφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας - που καθορίζονται με τις πολεοδομικές μελέτες της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4062/2012 (Α’ 70) - εωσότου αυτοί παραδοθούν στον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα διοίκησης και διαχείρισής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, λαμβανομένου υπόψη και του ότι οι εν λόγω χώροι πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα, προτού δοθούν σε κοινή χρήση.

4. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την παράταση, έως 31.12.2019, της προθεσμίας υποβολής αίτησης για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αντιμετώπιση χρονιζουσών υποχρεώσεων και να ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι.

5. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την αναστολή καταβολής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) μέχρι 31.3.2020 υπό προϋποθέσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία «Thomas Cook Group PLC», λόγω της κήρυξης σε πτώχευση της ως άνω εταιρείας και προκειμένου να μην υποστούν άμεσες βλαπτικές συνέπειες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα της Χώρας, λαμβάνοντας ταυτοχρόνως υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φ.Π.Α.

6. Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, όπως επίσης για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.).

7. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Πρωθυπουργός 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 

Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ