Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

Περισσότερα

Καλημερα σας,τι επιπτωσεις εχει μια ικε του Ν.4072/2012 ,οταν η καταβολη του αρχικου κεφαλαιου και στην συνεχεια η αυξηση του εταιρικου κεφαλαιου εγινε με καταβολη μετρητων στο ταμειο της ικε αντι σε οψεως.αυτο οσο αφορα και φορολογικα προστιμα  σε ελεγχο οσο και για προστιμα γεμη και βασει ποιανων διαταξεων.Απαιτειται να γινει καποια γνωστοποιηση σε εφορια η σε γεμη.πως αντιμετωπιζεται σε περιπτωση  λαθους.

Εμπορική επιχείρηση (α.ε.) με διπλογραφικό σύστημα λαμβάνει on line παραγγελίες και εκδίδει τις ΑΛΠ-ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ-Δ.ΑΠ. χωρίς σήμανση φορ. μηχανισμού και με αναγραφή σε αυτές "ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡ.ΜΗΧ.-ΠΟΛ.1002/14-ΠΑΡ.4γ" , και τεκμηριώνει τις συναλλαγές με τις καταθέσεις των πελατών-χρεώσεις χρεωστικών-πιστωτικών καρτών (οι οποίες προηγούνται φυσικά της έναρξης αποστολής) , η με το κλείσιμο των αντικαταβολών. Επιπρόσθετα η έναρξη αποστολής αρχίζει απο την ράμπα εγκατάστασης του προμηθευτή. Όσον αφορά την ενημέρωση των δεδομένων των λιανικών πωλήσεων αυτή θα λαμβάνει χώρα μέσα στις νόμιμες προθεσμίες (20 επόμ. μήνα) . Υπάρχει κάτι μεμπτό και ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ; Ευχαριστώ.

Σε υλοποίηση εντολής μερικού έλεγχου χρήσης 2016 2017 (όχι επιτόπιος όπως αναφέρει το 54Ε) της αρμόδιας ΔΟΥ μας ζητήθηκε  ο αριθμός παραστατικών που έχουν εκδοθεί και η αξία πωλήσεων (a.txt , b.txt) από τον φορολογικο μηχανισμό όμως επειδή έχει χαθεί ο σκληρός δίσκος του Η/Υ που κατέγραφε αυτά τα αρχεία δόθηκαν στον έλεγχο μόνο η εκτύπωση από τον φορολογικό που αναφέρει αριθμό παραστατικών και Νο Ζ. Ο εν λόγω φορολογικός εχεί διακόψει την λειτουργία του απο το 2019 και έχει γίνει η ανάλογη δήλωση σε ΑΑΔΕ. Ποιό είναι το πρόστιμο (η εταιρεία τηρεί διπλογραφικά).

Κλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα εσοδα απο ενοικια.1)Εταιρεια ΟΕ υπεκμισθωνει επαγγελματικο χωρο μαζι με επαγγελματικο εξοπλισμο σε ατομικη επιχειρηση,πως χειριζομαστε το εσοδο αυτο?2)Ατομικη επιχειρηση υπεκμισθωνει σε ΟΕ μερος του επαγγελματικου χωρου για την ασκηση της επαγγελματικης δραστηριοτητας τησ ΟΕ,πως χειριζομαστε αυτο το εσοδο?Και για τις δυο περιπτωσεις υπαρχει μισθωτηριο υπεκμισθωσης

Ημεδαπή ΑΕ με μετόχους δύο φυσικά πρόσωπα μπορεί να δώσει μέρισμα μόνο σε έναν από τους δύο μετόχους με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ?

Χαίρεται.Κόβω τιμολογίο σε πελάτη. Ποσό συνολικό 2000 ευρώ. Με πληρώνει 1000 ευρώ με κάρτα και 1000 ευρώ κατάθεση σε τράπεζα.Στον τρόπο πληρωμής του τιμολογίου, ο οποίος διαβιβάζεται και στο mydata, τι επιλέγω από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής του mydata? Μπορώ να επιλέξω δύο τρόπους πληρωμής? Κατάθεση σε τράπεζα και Πληρωμή με κάρτα?Ευχαριστώ.