Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

Περισσότερα

Καλησπέρα σας,Η αγορά λογισμικού με διάρκεια άδειας χρήσης για 3 έτη, αντιμετωπίζεται ως άυλο περιουσιακό στοιχείο? Αν ναι, πως θα πρέπει να τρέξουν οι αποσβέσεις φορολογικά και λογιστικά?Ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα σας! Ανώνυμη εταιρεία κατέχει ποσοστό 50% σε πολυκατοικία το οποίο είχε αποκτήσει πριν δεκαετίες με αξία 800.000,00 ευρώ και το οποίο αποσβένεται πλήρως την 31/12/2022. Τον Οκτώβριο του 2022 αγοράζει επιπλεόν ποσοστό 25% της πολυκατοικίας αυτής έναντι τιμήματος 600.000,00. Οι αποσβέσεις που θα υπολογιστούν την 31/12/2022 θα είναι το υπόλοιπο της αναπόσβεστης του 50% που είχε και επιπλέον 600.000,00 *4%=24.000,00 *3/12=6.000,00;Ευχαριστώ!

ΕΡΩΤΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟ MY-DATAΜε την υποχρέωση υποβολής εσόδων των ξενοδοχείων Ανωνυμης Εταιρειας , στο my-data (τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, φόρο διαμονής,) τίθεται το εξής ερώτημα λογιστικής παρακολούθησης.Μέχρι τώρα καταχωρούσαμε στα διπλογραφικά  βιβλία τα έσοδα από το ημερήσιο ισοζύγιο main-courant του ξενοδοχείου, και παρακολουθούσαμε τους πελάτες με τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών με ενδιάμεσους λογαριασμούς.Τώρα  εάν  συνεχίσουμε  με  τον  ίδιο  τρόπο,  δεν  θα  συμφωνούν  οι  περιοδικές  ΦΠΑ  με τα μηνιαία έσοδα στο my-data,  ήτοι των διαμένοντες μέσα στο ξενοδοχείο διότι η τιμολόγηση γίνεται με την αναχώρηση του πελάτη.Π.χ. άφιξη 15/07  αν αναχώρηση 01/08 τα έσοδα σε ποιον μήνα θα δηλωθούν?Η δεδουλευμένη υπηρεσία ήταν όπως αναφέρεται παραπάνω.Η υποβολή στο my Data  (ΤΠΥ , ΑΠΥ ,  Φόρος διαμονής) πραγματοποιείται από το ξενοδοχειακό πρόγραμμα άμεσαμε την έκδοσή τους.Ποιος είναι πλέον ο σωστός τρόπος καταχώρησης των εσόδων στα βιβλία μας για το παραπάνω παράδειγμα?

Αγαπητο φοριν, συνταξιουχος που παλαιοτερα ηταν επαγγελματιας κανοντας διακοπη εκοψε  στοιχειο αυτοπαραδοσης για δυο παγια. θελει να τα πουλησει σε εναν επαγγελματια, τι παραστατικο μπορει να κοπει; να σημειωθει πως τα εν λογω παγια αγοραστηκαν απο τον πρωην επαγγελματια απο αλλη επιχειρηση και περασαν στο ονομα του.

Καλημερα σας,τι επιπτωσεις εχει μια ικε του Ν.4072/2012 ,οταν η καταβολη του αρχικου κεφαλαιου και στην συνεχεια η αυξηση του εταιρικου κεφαλαιου εγινε με καταβολη μετρητων στο ταμειο της ικε αντι σε οψεως.αυτο οσο αφορα και φορολογικα προστιμα  σε ελεγχο οσο και για προστιμα γεμη και βασει ποιανων διαταξεων.Απαιτειται να γινει καποια γνωστοποιηση σε εφορια η σε γεμη.πως αντιμετωπιζεται σε περιπτωση  λαθους.

Εμπορική επιχείρηση (α.ε.) με διπλογραφικό σύστημα λαμβάνει on line παραγγελίες και εκδίδει τις ΑΛΠ-ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ-Δ.ΑΠ. χωρίς σήμανση φορ. μηχανισμού και με αναγραφή σε αυτές "ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡ.ΜΗΧ.-ΠΟΛ.1002/14-ΠΑΡ.4γ" , και τεκμηριώνει τις συναλλαγές με τις καταθέσεις των πελατών-χρεώσεις χρεωστικών-πιστωτικών καρτών (οι οποίες προηγούνται φυσικά της έναρξης αποστολής) , η με το κλείσιμο των αντικαταβολών. Επιπρόσθετα η έναρξη αποστολής αρχίζει απο την ράμπα εγκατάστασης του προμηθευτή. Όσον αφορά την ενημέρωση των δεδομένων των λιανικών πωλήσεων αυτή θα λαμβάνει χώρα μέσα στις νόμιμες προθεσμίες (20 επόμ. μήνα) . Υπάρχει κάτι μεμπτό και ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ; Ευχαριστώ.