Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurostat Στο 1,73% το μερίδιο των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το 2023

Τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στην ΕΕ το 2023, αντιπροσώπευαν το 1,73% όλων των επιβατικών αυτοκινήτων, με τα χαμηλότερα ποσοστά να καταγράφονται σε 11 περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ο αριθμός των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ έφτασε τα 4,4 εκατομμύρια το 2023. Σε σύγκριση με το 2022, ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια.

Τα υψηλότερα ποσοστά ηλεκτρικών αυτοκινήτων (τουλάχιστον 4% όλων των επιβατικών αυτοκινήτων), καταγράφονται σε 17 περιφέρειες της ΕΕ, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στη Δανία, άλλες πέντε στη Σουηδία, τρεις στην Ολλανδία, δύο στο Βέλγιο, μία στη Φινλανδία (Ελσίνκι) και άλλη μία στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, η κεντρική ολλανδική περιφέρεια Flevoland κατέγραψε μακράν το υψηλότερο μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2023, στο 17,07%. Αυτό το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό μπορεί να αντικατοπτρίζει την παρουσία εταιρειών leasing οχημάτων με έδρα την περιοχή. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη (10,74%) ήταν η μόνη άλλη περιφέρεια στην ΕΕ που κατέγραψε διψήφιο μερίδιο. Ακολουθούν το Χόβεντσταντεν στη Δανία (8,64%) και η επαρχία Φλάμαν-Μπραμπάν στο Βέλγιο (7,60%).

Στον αντίποδα, σε 46 περιφέρειες της ΕΕ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν λιγότερο από 0,25% όλων των επιβατικών αυτοκινήτων. Μέσα σε αυτές ανήκουν και έντεκα περιφέρειες της Ελλάδας, καθώς επίσης 14 περιφέρειες της Πολωνίας, έξι της Ιταλίας, 4 της Ισπανίας, καθώς και άλλες από τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη την ΕΕ καταγράφονται σε δύο ελληνικές περιφέρειες, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σε 121 (56,28%) από τις 215 περιφέρειες της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σύνολο των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αυτό το μερίδιο ήταν σχετικά ομοιογενές μεταξύ των περιφερειών, γεγονός που υποδηλώνει ότι παράγοντες όπως οι εθνικές επιδοτήσεις και τα κίνητρα ή άλλοι εθνικοί παράγοντες πιθανότατα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!