Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΥΠΑ Επιχορήγηση 14.800 ευρώ για 556 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων σε πέντε περιοχές – Συνεχίζονται οι αιτήσεις χρηματοδότησης

Συνολικά 556 επιχειρηματικά σχέδια εγκρίθηκαν για επιχορήγηση 14.800 ευρώ, στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας ανέργων στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Αχαΐας, Σερρών και Ρόδου, καθώς και στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα:

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 124

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 225

Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 54

Περιφερειακή Ενότητα Σερρών-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 124

Δήμοι Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Σαλαμίνας-Εγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: 29

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τα αποτελέσματα με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (eServices).

Με την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιχορήγηση για διάστημα 12 μηνών, μετά την έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης.

Το ποσό ενίσχυσης κάθε νέας επιχείρησης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

- 1η δόση, ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας,

- 2η δόση, ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου και

- 3η δόση, ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη του Γ΄ κύκλου του προγράμματος, στις 10 Ιουνίου, παρατηρείται αυξημένη εκδήλωση ενδιαφέροντος ανέργων για ένταξή τους στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας.

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Αχαΐας, Σερρών και Ρόδου, καθώς και των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Σαλαμίνας, ηλικίας 18-60 ετών και αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στις πέντε επιλέξιμες περιοχές της δράσης.

Η αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού σχεδίου, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τη ΔΥΠΑ, προκειμένου να επιλεγούν οι επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες θα ενταχθούν με τη μεθοδολογία της συγκριτικής αξιολόγησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης επιχειρηματικότητας ανέρχεται σε 12.580.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!