Νέα κρίσιμη συναντηση Γ. Στουρναρα με τρόικα – πιθανή η καταβολή των δόσεων τον Μάιο
Τρόικα
Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Ο χρόνος πιέζει για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, εν όψει και του άτυπου Eurogroup της Παρασκευής και το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι “πρόοδος υπάρχει” αλλά συμφωνία που θα οδηγήσει τώρα στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις δεν υπάρχει. Η δόση αυτή μάλλον θα εκταμιευτεί τον Μάιο, μετά το Πάσχα, μαζί με αυτήν των 6 δις, ώστε με ένα πακέτο 8,8 δις να είναι σε θέση η Ελλάδα να πληρώσει στους δανειστές τα 5,6 δις ευρώ που τους χρωστάει σε ομόλογα που λήγουν.
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
Μέχρι τώρα η τρόικα έχει πετύχει δύο πράγματα και η Ελλάδα ένα.
- Η τρόικα κέρδισε το παιχνίδι για το τραπεζικό σύστημα εκμεταλλευόμενη τα ολέθρια λάθη που έγιναν από ελληνικής τραπεζικής πλευράς και βέβαια πέρασε η άποψή της για τις απολύσεις στο Δημόσιο, άσχετα αν αυτό φαίνεται ότι η Ελλάδα το διαοπραγματεύεται σκληρά δια του κυρίου Μανιτάκη.
- Η Ελλάδα κέρδισε τη μη λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα έπρεπε βάσει τυπικών δθιατάξεων του μνημονίου να επιβληθούν σε ύψος 2,7 δις ευρώ, όσο και η τρύπα που βρέθηκε στα δημοσιονομικά.
Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία, αλλά όλα δείχνουν πως θα δεχθεί τελικά η τρόικα μείωση της επιβάρυνσης από 10-15%.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!