Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Ανάπτυξης Επικαιροποιήθηκε η απόφαση για τους τρόπους υποβολής των αναφορών στη ΓΓ Εμπορίου

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των καταγγελιών και των αναφορών που φτάνουν στη γενική γραμματεία Εμπορίου, επικαιροποιήθηκε απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το «Σύστημα Διαχείρισης Αναφορών/ Καταγγελιών και μεθοδολογία σχεδιασμού των ενεργειών ελέγχου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές και οι καταγγελίες μπορεί να αφορούν:

α) σε συμβάσεις που περιέχουν γενικούς - καταχρηστικούς όρους συναλλαγών,

β) σε ζητήματα εγγυήσεων,

γ) σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων,

δ) σε συμβάσεις από απόσταση,

ε) σε συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος,

στ) σε ορισμένες πτυχές συμβάσεων εντός εμπορικού καταστήματος,

ζ) σε συμβάσεις εμπορίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από απόσταση,

η) σε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 2251/1994,

θ) στην ευθύνη του παραγωγού ελαττωματικών προϊόντων,

ι) σε άλλες ειδικότερες εθνικές ή ενωσιακές διατάξεις για την προστασία των δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών σε τομείς για την εποπτεία των οποίων αρμόδια είναι η ΓΔΑΠΚ (πχ συμβάσεις καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης, συστήματα πληρωμών, οικονομικές δραστηριότητες ενημέρωσης οφειλετών, συμβάσεις με μονάδες αδυνατίσματος, συμβάσεις χρονομεριστικήςμίσθωσης κά).

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, οι τρόποι υποβολής των αναφορών/καταγγελιών είναι οι εξής:

  • Ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (ΠΚ-01) που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΓΔΑΠΚ www.katagelies.mindev.gov.gr. Συνίσταται οι ανώνυμες αναφορές και καταγγελίες (μη υποβολή στοιχείων ταυτοποίησης) να υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών (ΠΚ-01).
  • Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση 1520@mindev.gov.gr με την αποστολή συμπληρωμένης της ειδικής φόρμας (ΠΚ-01).
  • Ταχυδρομικώς, με την αποστολή συμπληρωμένης της ειδικής φόρμας (ΠΚ-01) στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Εμπορίου Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας ΚαταναλωτήΠλατεία Κάνιγγος, ΤΚ 10181, Αθήνα.
  • Με αυτοπρόσωπη παρουσία ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας (ΠΚ-01), που υπάρχει διαθέσιμη στο Πρωτόκολλο. Η παραλαβή της αναφοράς/καταγγελίας πραγματοποιείται από το Πρωτόκολλο (φυσικό ή/και ηλεκτρονικό) του υπουργείου και λαμβάνει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισυνάπτεται η σχετική Υπουργική Απόφαση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!