Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Μιχαηλίδου Δεν συζητάμε για αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση

Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης

23 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δεν συζητάμε για αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση»

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στην ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ».

Για τα κατασκηνωτικά προγράμματα ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

«Συνολικά 106.000 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έως και έναν μήνα διακοπές μέσω των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και του ΕΦΚΑ. Για τις κατασκηνώνεις του ΕΦΚΑ η πλατφόρμα κλείνει στις 30 Μαΐου, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να οργανώσουν το καλοκαίρι τους και να οργανώσουν το χρόνο των παιδιών τους. Μάλιστα οι γονείς δεν χρειάζεται να πληρώσουν κάτι παραπάνω πέρα από το κουπόνι που τους δίνει το κράτος. Στις κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ τα εισοδηματικά κριτήρια είναι διευρυμένα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ στις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια».

Για τα όρια συνταξιοδότησης

«Δεν υπάρχει καμία, μα καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Αυτή τη στιγμή έχουμε όριο συνταξιοδότησης τα 67 έτη με 15 χρόνια εργασίας, τα 62 με 40 χρόνια εργασίας. Δεν συζητούμε καθόλου αυτό το όριο να αλλάξει. Καθόλου, δεν είναι μέσα στην ατζέντα. Είμαι απολύτως κάθετη σε αυτό».

Για μετακλήσεις εργαζομένων

«Οι μετακλήσεις εργαζομένων είναι μέρος της απάντησης στην έλλειψη εργαζομένων. Για αυτή τη χρονιά έχουν εγκριθεί πάνω από 160.000 μετακλήσεις. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εξωτερικών, προσπαθούν να απλουστεύσουν αρκετά τη διαδικασία, έτσι ώστε οι μετακλήσεις να μπορούν να πραγματώνονται πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα. Ήδη έχουμε συνάψει διμερείς συμφωνίες με την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές και με άλλες χώρες. Αλλά οι μετακλήσεις δεν μπορεί να λύσουν όλο το πρόβλημα, χρειάζεται να κινητοποιήσουμε, να κινητροδοτήσουμε και νεότερο πληθυσμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και νεότερους στον τουρισμό και ανθρώπους τους οποίους μέχρι τώρα δεν έχουμε συνηθίσει παραδοσιακά να δουλεύουν σε αυτόν τον κλάδο».

Για μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής του ΝΑΤ

«Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας των ναυτικών και ο αρχαιότερος σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιεί διαγωνισμό ζωγραφικής για όλα τα παιδιά του Πειραιά, του Περάματος, της Νίκαιας και των νησιών. Στόχος μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής να δείξουν μια εξωστρέφεια, να αναπτύξουν  τη σκέψη και την αγάπη τους τη θάλασσα. Το πρόβλημα της αγοράς εργασίας σήμερα είναι η έλλειψη εργαζομένων και η συζήτηση με τους νέους για το ναυτικό επάγγελμα, πολύ σημαντική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!