Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ Να επιταχυνθεί η αποπληρωμή για τα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»

Την επιτάχυνση της αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» ζήτησε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, τα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπήρξαν πράγματι πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών. Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να διευκολύνουν τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την κρατική επιδότηση για την αγορά συσκευών μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το ΕΒΕΑ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις - μέλη του για σημαντικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, από το κράτος, του τιμήματος που του αναλογεί. Η κ. Εφραίμογλου επισημαίνει ότι αρκετές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ιδιαιτέρως τα μικρότερα καταστήματα, καθώς τα ανελαστικά έξοδά τους αυξάνονται και η κατανάλωση μειώνεται. Για αυτόν τον λόγο, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να επιταχυνθεί η αποπληρωμή των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!