Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Παπαθανάσης Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην Πεντέλη

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

29 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Νίκος Παπαθανάσης: Υπογειοποίηση εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης στην Πεντέλη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», του έργου της υπογειοποίησης εναέριων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και όμορων Δήμων.

Η δημόσια δαπάνη κατανέμεται σε 9.866.506,27 ευρώ για την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε 9.117.256,71 ευρώ για το δήμο Πεντέλης. Το συνολικό δε προς υπογείοποίηση δίκτυο εκτιμάται σε 115 χιλιόμετρα.

Επίσης θα γίνουν οι αναγκαίες πρόσθετες εργασίες για τη σύνδεση των κατοικιών με το υπογειοποιημένο δίκτυο του ρεύματος και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου του δημοτικού φωτισμού.

Το έργο, τη σχετική πράξη ένταξης του οποίου εξέδωσε η αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, αποτελεί αποτρεπτική λύση για προβλήματα του δικτύου που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο ή ζωικό παράγοντα από επαφή με το δίκτυο, δεν επηρεάζεται από πυρκαγιές και δεν αλληλοεπιδρά με τη βλάστηση της περιοχής εγκατάστασής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!