Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεύθερους πεζόδρομους για τους καταναλωτές ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Μετά από επικοινωνία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, συμφωνήθηκε εν όψει της Πασχαλινής εμπορικής κίνησης να τηρηθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, που με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η έναρξη του έχει οριστεί στις 21:00' και η λήξη στις 09:00' της επομένης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου ενώ υπενθυμίζεται ότι το ωράριο αυτό ισχύει εντός των ορίων του Δ. Αθηναίων, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι για να προστατευθεί η τροφοδοσία των μικρών καταστημάτων, δεν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης των ωρών τροφοδοσίας, αντιθέτως πρέπει να διερευνηθούν πιθανές στοχευμένες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

«Ζητούμενο είναι ο έλεγχος και η απελευθέρωση των πεζοδρόμων από κάθε λογής οχήματα, που κινούνται εκτός ωραρίου τροφοδοσίας και παρενοχλούν καταναλωτές και επισκέπτες της πρωτεύουσας» όπως υπογραμμίζεται.

Τέλος ο σύλλογος επισημαίνει ότι η ελεύθερη πρόσβαση πεζών, υπερηλίκων, παιδιών και "ατόμων με ειδικές ικανότητες" είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας «και αποτελεί το επόμενο στοίχημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που σε συνεργασία με τον Δήμο πρέπει να κερδηθεί για να αποκτήσει η πόλη πιο ανθρώπινο πρόσωπο και ο εμπορικός κόσμος μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αύξηση των πωλήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!