Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Generali Nέα οργανωτική δομή ενοποιημένου ομίλου ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

Το διοικητικό συμβούλιο της Generali, ενέκρινε σήμερα μια νέα οργανωτική δομή που θα αντικατοπτρίζει τις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου, όπως πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φιλίπ Ντονέ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας, από την 1η Ιουνίου 2024, ο όμιλος Generali θα λειτουργεί ως ένας διαφοροποιημένος χρηματοοικονομικός όμιλος επικεντρωμένος σε δύο κύριες δραστηριότητες: τις ασφάλειες και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου παραμένουν επιφορτισμένα με τον καθορισμό της γενικής στρατηγικής και των εταιρικών στόχων, ενώ παράλληλα κατευθύνουν, ελέγχουν και υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με προσαρμοσμένη εστίαση και προσέγγιση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Generali, Φιλίπ Ντονέ, δήλωσε: «Ο όμιλος Generali έχει εξελιχθεί επιτυχώς σε έναν ολοκληρωμένο φορέα ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, με σταθερή κεφαλαιακή θέση και έντονη εστίαση στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Στο τομέα του Asset Management, η πρόσφατη εξαγορά της Conning και η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Cathay Life που προκύπτει από αυτήν τη συμφωνία, μας επιτρέπει να διευρύνουμε την επενδυτική μας δραστηριότητα, να επεκτείνουμε τη διεθνή πελατειακή μας βάση, να επικεντρωθούμε σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις τρίτων και να επενδύσουμε σε δυνατότητες διανομής στοχεύοντας τις αγορές ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων της Ευρώπης. Ο ασφαλιστικός τομέας θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία του ομίλου στις βασικές αγορές μας, αξιοποιώντας την τεχνική αριστεία της επιχείρησής μας, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και προσαρμόζοντας την προσφορά μας στις ανάγκες των πελατών μας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Χάρη σε μια απλούστερη και λιτή προσέγγιση, η οργανωτική δομή του νέου ομίλου με επίκεντρο την ασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα επιταχύνει τον μετασχηματισμό του Ομίλου και θα υποστηρίξει τον καθορισμό του σχεδίου για τον επόμενο στρατηγικό κύκλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!