Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Απόσυρση διάταξης για αποζημίωση γονέων άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου ή στρατιωτικού που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας

Σε μία απόσυρση και μία νομοτεχνική βελτίωση προχώρησε ο υυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Ειδικότερα:

Αποσύρθηκε το άρθρο 105, που αφορά «την αποζημίωση και σύνταξη γονέων άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου ή στρατιωτικού, θανόντος σε διατεταγμένη υπηρεσία», προκειμένου, όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, για «να γίνουν βελτιώσεις καθώς είναι απαραίτητος ο έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο».

Στο άρθρο 28, για τη διάρκεια του ελέγχου από την ΑΑΔΕ προστίθεται ότι «δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από το ένα έτος η περίπτωση αναστολής των προθεσμιών για την διάρκεια ολοκλήρωσης του ελέγχου για το χρονικό διάστημα που γίνονται ενέργειες στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου από άλλες αρχές, εκτός της φορολογικής διοίκησης και για το χρονικό διάστημα από την υποβολή αιτήματος της φορολογικής διοίκησης προς τις εισαγγελικές ή διωκτικές αρχές, ειδικούς επιστήμονες για πραγματογνωμοσύνη ή αλλοδαπές αρχές, στο πλαίσιο διοικητικής συνεργασίας ή αναστολή στις περιπτώσεις αυτές».

Επίσης, προβλέπεται ότι «οι προθεσμίες για τη διάρκεια του ελέγχου δεν ισχύουν σε περιπτώσεις ελέγχων που γίνονται μετά από εισαγγελική παραγγελία ή από κοινού με διεθνή αλλοδαπή φορολογική ή διωκτική αρχή ή εφόσον αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής ή απάτης ΦΠΑ και εμπλέκονται περισσότεροι από 5 ελεγχόμενοι ή οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο διαδικασίας αμοιβαίου διακανονισμού».

Τέλος, στο άρθρο 28 προβλέπεται ότι είναι δυνατός ο νέος έλεγχος της υπόθεσης αν προκύψουν νέα στοιχεία όπως ορίζονται στο άρθρο 27 του ίδιου νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Emmanuel
19/04/2024 09:44:00

Ένα χρόνο τώρα το συζητάνε για την αποζημίωση των γονιών και αφού το ψήφισαν πριν λίγο καιρό, τώρα το αποσύρουν για να ελεγχθεί η διάταξη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ντροπή τους.