Πρόεδρος του Eurogroup ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, Jeroen Dijsselbloem
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem (Τζερόεν Ντίσσελμπλουμ) τη θέση του προέδρου του Eurogroup για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Θα διαδεχθεί τον Jean-Claude Juncker ο οποίος ήταν στο τιμόνι του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2005.
Η εκλογή του Dijsselbloem δεν ήταν ομόφωνη καθώς η Ισπανία επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση της.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο Dijsselbloem δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να διαδεχθεί στην προεδρία του Eurogroup τον Jean-Claude Juncker.
Πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και χαρακτήρισε κρίσιμο το 2013, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον επισημαίνοντας ότι σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στο ευρώ. Πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.
Ο Dijsselbloem εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Ισπανός ομόλογος του Luis De Guindos δεν στήριξε την υποψηφιότητα του. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει του λόγους αν και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του. Υπογράμμισε τέλος ότι θέλει να "χτίσει γέφυρες" μεταξύ των βόρειων και νότιων χωρών της Ευρωζώνης.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!