Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΔΥΠΑ Συνολικά 33 εργαστήρια διά ζώσης συμβουλευτικής σε 24 ΚΠΑ2 τον Απρίλιο

Μετά την επιτυχημένη πορεία των διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκινά την υλοποίηση διά ζώσης εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής για εγγεγραμμένους ανέργους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα.

Τα εργαστήρια αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ για τη συστηματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας στους πολίτες που αναζητούν εργασία, με στόχο την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας.

Για τον μήνα Απρίλιο 2024, η ΔΥΠΑ θα υλοποιήσει 33 διά ζώσης εργαστήρια σε 24 ΚΠΑ2 σε όλη την Ελλάδα. Τα εργαστήρια, διάρκειας τριών ωρών, θα πραγματοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους από τις 9:00 έως τις 11:00 στις ημερομηνίες οι οποίες έχουν οριστεί.

Οι συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο θα ενημερώνονται  για τη σύνταξη ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, καθώς και για την προετοιμασία για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι ακόλουθες:

  • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;
  • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη;
  • Ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα.
  • Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στέλνοντας μήνυμα (e-mail) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΚΠΑ2, το οποίο υλοποιεί το εργαστήριο, που τους ενδιαφέρει.

Στο κάθε εργαστήριο υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής.

Η συμμετοχή θα επιβεβαιώνεται από ηλεκτρονικό μήνυμα, που θα λαμβάνουν από το ΚΠΑ2, με πληροφορίες για τη διεύθυνση και τις ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!