Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Στασινός Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια του ΤΕΕ με σημαντικά έργα

Στα σημαντικά έργα που έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καθώς και στα έργα ανθεκτικότητας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του στην Φλώρινα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ.

«Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια με σημαντικά έργα όπως είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ο Πολεοδομικός σχεδιασμός σε όλη τη χώρα» περιέγραψε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργος Στασινός και στα έργα ανθεκτικότητας που υλοποιεί το ΤΕΕ «ξεκινώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα για τον προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τους πυροσβεστικούς σταθμούς και τα αστυνομικά τμήματα».

Για το ορόσημο των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός ανέφερε ότι «γιορτάζουμε 100 χρόνια ιστορίας που το ΤΕΕ έχει προσφέρει στην κοινωνία, στους Μηχανικούς και στους πολίτες εντέλει. Έχει ένα θετικό πρόσημο στην ιστορία αυτή των 100 ετών».

Τον παράγοντα της ανθεκτικότητας έθεσε υψηλά στις προτεραιότητες των επόμενων ετών, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ανθεκτικότητα είναι αυτή που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα επόμενα χρόνια, βλέποντας όλες αυτές τις μεταβολές που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή».

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΤΕΕ, πρόσθεσε ο Γιώργος Στασινός «είναι πρωταγωνιστής στα θέματα της ασφάλειας των υποδομών ξεκινώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου για σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα».

Παράλληλα, ο Γιώργος Στασινός υπογράμμισε τη συμβολή του ΤΕΕ στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας όπου και εδώ «πρωταγωνιστεί κάνοντας σημαντικά έργα όπως είναι Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε όλη τη χώρα με πάνω από 200 Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια».

Σημειώνεται ότι, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία.

Το «ταξίδι» του TEE Roadshow στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε από τη Φλώρινα την Τετάρτη 3 Απριλίου και συνεχίζει την Πέμπτη 4 Απριλίου στην Καστοριά (Σιντριβάνι Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας) και την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Κοζάνη (Μαμάτσιο Ρολόι Κοζάνης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!