Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σκρέκας Η βιομηχανική παραγωγή έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση

Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν μεγαλώσει η παραγωγική βάση της χώρας, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που καταβάλεται ώστε ο ρυθμός ανάπτυξης να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Ο υπουργός ανέφερε πως από το 2019 έχει διπλασιαστεί η βιομηχανική παραγωγή κι έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση ενώ είναι εμφανείς οι τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και έρχονται επενδυτές αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και σε αυτή την πορεία συνεχίζουμε την προσπάθεια». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η προσπάθεια του υπουργείου εστιάζεται στα εξής πεδία:

  • Μείωση της γραφειοκρατίας με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε να μπορεί ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση από το γραφειο του επενδυτή.
  • Οργανωμένοι υποδοχείς θα είναι βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα
  • Αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων
  • Νέα κριτήρια στον αναπτυξιακό νόμο (για καινοτομία, ESG κλπ)
  • Εντός του Απριλίου ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ- Καινοτομώ» μέσω του οποίου θα διατεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!