Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΒΕΘ Να παραταθεί η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

Επιστολή με την οποία ζητά να παραταθεί το διάστημα της πιλοτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο, σε χρονική αντιστοιχία με αυτήν που έχει ήδη αποφασιστεί για το νέο πληροφορικό σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, απέστειλε στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Η παραπάνω παράταση θεωρείται επιβεβλημένη, ώστε να χορηγηθεί στις επιχειρήσεις το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και να προχωρήσουν στη συνέχεια στις απαιτούμενες ενέργειες για την συνολική χρήση των εφαρμογών του, όπως αναφέρει στην επιστολή του ΕΒΕΘ, την οποία υπογράφει ο Α’ αντιπρόεδρος του φορέα, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι η δοκιμαστική περίοδος των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα ξεκινήσει την 1/5 και η πλήρης επιχειρησιακή εφαρμογή την 1/6, ενώ με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της πλήρους εφαρμογής είναι η 1/4 για τη βιομηχανία και η 2/5 για το λιανεμπόριο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η χρήση του απολογιστικού συστήματος καταχώρισης των υπερωριών και των αλλαγών στο ωράριο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις πριν την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου των εφαρμογών του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», υπογραμμίζει στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!