Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

S&P Global Στις 49,9 μονάδες διαμορφώθηκε ο προκαταρκτικός δείκτης PMI για την ευρωζώνη το Μάρτιο

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη ήταν μια ανάσα από το να επιστρέψει στην ανάπτυξη τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global.

Ωστόσο, η ανάκαμψη ήταν ανομοιόμορφη, με την ισχυρή ανάκαμψη στον τομέα υπηρεσιών να αντισταθμίζει την πιο σοβαρή από την αναμενομένη κάμψη στη μεταποίηση.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός δείκτης για την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα παροχής υπηρεσιών, ανήλθε στις 49,9 μονάδες αυτό τον μήνα από τις 49,2 τον Φεβρουάριο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για 49,7 μονάδες. Πρόκειται, ωστόσο, για τον δέκατο μήνα που η τιμή διαμορφώνεται κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών ανήλθε σε υψηλό εννέα μηνών, στις 51,1 μονάδες από τις 50,2 του Φεβρουαρίου, συγκριτικά με τις 50,5 που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Ωστόσο ο PMI για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών, στις 45,7 από τις 46,5 μονάδες, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωνόταν στις 47,0.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!