Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Entersoft Αυξημένα κατά 31% τα κέρδη προ φόρων το 2023

Έσοδα 37,8 εκατ. ευρώ παρουσίασε το 2023 η Entersoft καταγράφοντας αύξηση 28% σε σχέση με την οικονομική χρήση 2022 (29,6 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη προ φόρων στα 8,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με την οικονομική χρήση 2022 (6,7 εκατ. ευρώ).

Τα EBITDA ανήλθαν στα 12,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση (9,5 εκατ. ευρώ). Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος της περυσινής χρήσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2023 υπήρξε ένα ακόμη έτος έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 νέες εξαγορές, νέα προϊόντα λανσαρίστηκαν στην αγορά, επιτεύχθηκε είσοδος σε νέες κάθετες αγορές και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ρουμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Entersoft πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά 28%, τόσο οργανικής, κερδίζοντας νέους πελάτες και νέα έργα, όσο και προερχόμενης από εξαγορές. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πέτυχε για μία ακόμη χρονιά υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA 33,6% που είναι από τα υψηλότερα στον κλάδο διεθνώς.

Για το 2024 η εταιρεία θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

"Η οργανική ανάπτυξη εκτιμούμε ότι θα παραμείνει ισχυρή για τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του ομίλου, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις θεσμικές παρεμβάσεις της πολιτείας για σταδιακή υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, την ενοποίηση των συστημάτων λιανικής με τα POS, την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται" σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!