Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση - Όλα με ένα κλικ

ΛΣΑ

20 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση

Η Ελλάδα ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση - Όλα με ένα κλικ
Διασύνδεση pos με ΦΗΜ/ΦΤΜ- Ε. 2010/2024

Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία στην οποία με μία πληκτρολόγηση θα συνδεθούν οι απεικονίσεις όλων των συναλλαγών με τη Φορολογική Διοίκηση!

Βάσει της Ε. 2010/2024 η «μία πληκτρολόγηση» κατά την ΑΑΔΕ, σε περίπτωση χονδρικής συναλλαγής και εξόφλησης μέσω pos, σημαίνει στην πράξη την έκδοση «πλασματικών» παραστατικών λιανικής για την ενημέρωση των υπερσύγχρονων συστημάτων, την άμεση έκδοση πιστωτικού αυτών και την επανέκδοση τελικά νέου παραστατικού χονδρικής συναλλαγής (τιμολόγιο)!

Κι αυτό γιατί; Κατά τη διασύνδεση του pos με την ταμειακή, το ποσό θα «περάσει» υποχρεωτικά μέσω της ταμειακής. Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται και η έκδοση πιστωτικού!

Φαίνεται, λοιπόν, πως η Διοίκηση δεν είχε προβλέψει τις περιπτώσεις έκδοσης τιμολογίου και εξόφλησής του μέσω pos!

Μήπως τελικά η Πολιτεία υποκρύπτει την ανάγκη για χρήση πρόσθετου τερματικού pos, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των συναλλαγών χονδρικής;

Άλλωστε, βάσει της ΚΥΑ 119899/13-12-2023 υπόχρεοι σε pos είναι όσοι διενεργούν συναλλαγές προς ιδιώτες!

Η ψηφιοποίηση πρέπει να είναι εργαλείο που θα βοηθήσει την αρμονική λειτουργία της αγοράς και όχι βάρος για τις επιχειρήσεις, οδηγώντας τες σε επιπλέον διοικητικό και λειτουργικό κόστος.

Επιτέλους, πρέπει η Διοίκηση να σοβαρευτεί, παρέχοντας σαφείς οδηγίες και λύσεις εφαρμόσιμες και βιώσιμες στην πραγματική οικονομία!

Η αποσύνδεση των χονδρικών συναλλαγών από τη διασύνδεση, εντάσσεται άραγε στις «σκέψεις» της ΑΑΔΕ ή θα οδηγήσει την αγορά σε έκδοση τριπλών παραστατικών για την απεικόνιση μίας και μόνο συναλλαγής;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!