Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΓΣΕΒΕΕ Άρση περιορισμών για τη συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Η άρση σημαντικών περιορισμών για τη συμμετοχή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά ενώ αναζητήθηκαν και τρόποι υποστήριξης και ενδυνάμωσης των αυτοαπασχολούμενων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Καββαθάς επισήμανε ότι η συμμετοχή των πολύ μικρών επιχειρήσεων στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ πολύ μικρό μέρος των επενδύσεων χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ σε αντίθεση με τις επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με ίδια κεφάλαια (στοιχεία Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, 2023).

Παράλληλα εξετάστηκε  η δυνατότητα διεύρυνσης των κατηγοριών δράσεων που μπορούν να υλοποιήσουν οι κοινωνικοί εταίροι με πιλοτικές δράσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων και του δυναμικού τους (ενδυνάμωση - υποστήριξη), καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων παροχής υπηρεσιών (delivery) από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων, μέσω υλοποίησης με ίδια μέσα.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναδείχθηκε από τον πρόεδρο ο ουσιαστικός αποκλεισμός των αυτοαπασχολουμένων (που αποτελούν το ένα τρίτο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού) κατά τα τελευταία χρόνια από τις ωφελούμενες επαγγελματικές ομάδες σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που αφορούν ιδίως την συμβουλευτική, κατάρτιση  και πιστοποίηση. Ο αποκλεισμός αυτός πρέπει να αρθεί, όπως υπογραμμίστηκε, καθώς έχει επιφέρει αύξηση των ανισοτήτων μεταξύ των επιχειρήσεων και δυσχέρειες στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των μικρών οικονομικών μονάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!