Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Άννα Μάνη - Φραγκογιάννης Συνάντηση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για τη στρατηγική της κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη, εστιάζοντας στον στόχο της δημιουργίας ενός ακόμη πιο απλουστευμένου και φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις.

Η υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα βιομηχανικά πάρκα, εκ των οποίων 20 εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένταξη η οποία, όπως σημείωσε, ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας και θα καταστήσει τα πάρκα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Ο κ. Φραγκογιάννης, από την πλευρά του, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και στην προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α. Ε.- Export Credit Greece S.A., τον κρατικό Oργανισμό Eξαγωγικών Πιστώσεων. Αποστολή της είναι η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις, ένα εργαλείο με το οποίο παρέχονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες one stop shop προς τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η κυρία Μάνη και ο κ. Φραγκογιάννης συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία για την προώθηση και υλοποίηση πρωτοβουλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!