Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Jumbo Στόχος η αύξηση τζίρου και κερδών 8% έως 10% το 2024

Η διοίκηση του Ομίλου Jumbo, με αφορμή τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, εκφράζει την εκτίμηση ότι οι πωλήσεις του 2024 θα συνεχίσουν την αυξητική πορεία των περασμένων ετών και συγκεκριμένα θα βελτιωθούν κατά 8% έως περίπου 10%, με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας, όπως ανακοινώθηκε.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, τον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων και την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι βασικό θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων αποτελεί η έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Εστιάζοντας στις κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024 η διοίκηση επισημαίνει ότι σε αυτές περιλαμβάνεται η διατήρηση των τιμών των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών καθώς και η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.

Οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά τη διάρκεια του 2023, αυξήθηκαν κατά περίπου 14% σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ (1.081 εκατ. ευρώ). Τον Ιανουάριο του 2024 οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.

Για το 2024, στόχος του Ομίλου είναι να λειτουργήσουν τρία ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και ένα υπερ- κατάστημα στην Κύπρο. Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των δύο καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημμυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 3%.

Στην Κύπρο, οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Στην Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 8% τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Στην Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση περίπου 10% τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!