Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Το χρονοδιάγραμμα για τον κατώτατο μισθό του 2024

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, το χρονοδιάγραμμα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το έτος 2024. 

Συγκεκριμένα με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 1 της τροπολογίας ορίζεται ότι η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών υποβάλλεται το αργότερο έως την 22α Μαρτίου 2024.

Περαιτέρω, με τις διατάξεις του άρθρου 2 της τροπολογίας προτείνονται διατάξεις αναφορικά με την  αναστολή είσπραξης, για τα έτη 2024 και 2025, οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας, αγροτών που κατά την 4η.9.2023 είχαν παροχή αγροτικής χρήσης, ανεξαρτήτως ορίου ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, οργανισμών άρδευσης και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για παροχές για σκοπούς άρδευσης, των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Παράλληλα, προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών εντός πενταετίας από 1.1.2026 με μηδενικό επιτόκιο για τους πληγέντες, αφού το ποσό της έντοκης επιβάρυνσης θα καλύπτει το Δημόσιο. 

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!