Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΘ Προτάσεις για τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές

Επιστολή με την οποία καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών – πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, απέστειλε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με την επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης ζητούν να επανεξεταστεί το ύψος των ως άνω τραπεζικών προμηθειών, με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ. Παράλληλα, ζητείται να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!