Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη στην ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη:

  • Να μην ανησυχεί ο κύριος Κασσελάκης. Του εύχομαι καλές διακοπές στο Τέξας που σκοπεύει να πάει και καλά ψώνια στην γκαλερί Lafayette».

«Εγώ με τον κύριο Κασσελάκη έχουμε μια ειδοποιό διαφορά. Ο κύριος Κασσελάκης, τρεις μήνες αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο διακοπεύει.Πότε στα Χάμπτονς, πότε στη Νέα Υόρκη, τώρα στο Παρίσι, μετά στο Τέξας και όπου αλλού. Εγώ είμαι ένας άνθρωποςπου είμαι κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, Σταδίου 29».

«Εχθές, 50.000 συμπολίτες μου εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν αύξηση 30% στις συντάξεις τους από το νόμο που ψηφίσαμε προχθές. Σήμερα που βγήκε το ΦΕΚ, όλοι οι κάτοχοι αναπηρικής σύνταξης μπορούν να εργάζονται νόμιμα χωρίς να χάνουν τη σύνταξή τους. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που παίρνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να εργαστούν αυτό το σαββατοκύριακο νόμιμα χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας. Οι ιερείς που 25 χρόνια περιμένανε να πάρουν το εφάπαξ, μπορούν να κάνουν αίτηση αν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους να πάρουν το εφάπαξ που δεν το έπαιρναν ούτε στα 80. Και πολλές ακόμα κατηγορίες συμπολιτών μου οι οποίοι ωφελήθηκαν από τους νόμους που έχω ψηφίσει και για να τους φτάσω στη Βουλή να ψηφιστούν έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Ε, όχι τώρα από την γκαλερί Lafayette να μου κάνει και μάθημα ο Κασσελάκης. Μέχρι εδώ».

Για τη δήθεν διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν:

  • δήθεν διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν για εισαγωγή εργατών, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο. Οι χώρες με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία είναι η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ινδία. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, θα έχουμε υπογράψει και θα έχουμε κυρώσει από τη Βουλή αυτές τις συμφωνίες. Και οι αμέσως επόμενες θα είναι οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Αρμενία. Δεν είναι το Πακιστάν στις πολιτικές μας προτεραιότητες».

Για το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χειρών στην Ελλάδα:

«Θα χρειαστεί η Ελλάδα εισαγωγή εργατικών χειρών; Μάλιστα, θα χρειαστεί και γι’ αυτό κάνουμε τις διακρατικές συμφωνίες, για τη νόμιμη μετανάστευση εργατικών χειρών. Θα πάμε να πάρουμε 300, 400, 500 χιλιάδες από μία χώρα; Δεν πρόκειται να το κάνουμε. Καταλαβαίνετε τι προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό στην Ελλάδα. Δεν είμαστε ανόητοι. Προφανώς είναι άλλο πράγμα η ορθή διαχείριση των νόμιμων μεταναστευτικών ροών, που πρέπει να τις κάνουμε για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη που θέλουμε, γιατί χρειαζόμαστε εργατικά χέρια και άλλο πράγμα είναι να μην δημιουργούμε προβλήματα στην πατρίδα μας».

Για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε λαθρομετανάστες να εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας:

  • Στην Ελλάδα, ισχύει ένας νόμος από το 2014 που στα 7 χρόνια μπορεί κάποιος λαθρομετανάστης να γίνει νόμιμος. Στο νόμο αυτόν προβλέπεται ο τρόπος που κάποιος αποδεικνύει ότι είναι στην Ελλάδα 7 χρόνια. Θα γίνεται με τη μέθοδο του εγγράφου βεβαίας χρονολογίας. Βέβαιη χρονολογία δεν είναι η δήλωση μέσω εργοδότη γιατί αυτός θα μπορούσε να έχει πληρωθεί για να το πει.

Έχουμε μια κατηγορία εργαζομένων κυρίως οικιακές βοηθοί από τις Φιλιππίνες, από την Ινδονησία και αλλού που έχουν μπει στην Ελλάδα κανονικά με το διαβατήριό τους. Έχει λήξει η άδεια παραμονής στην Ελλάδα και παραμένουν και δουλεύουν. Αυτές έχουν διαβατήριο, συνήθως ληγμένο που έχει όμως μέσα θεώρηση βίζας ποια μέρα μπήκανε. Αυτό είναι βεβαία χρονολογία. Υπάρχει παραδείγματος χάρη η δυνατότητα κάποιος να έχει νοσηλευτεί σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Αν έχει βεβαίωση εξιτηρίου από δημόσιο νοσοκομείο, αυτό είναι μία βεβαία χρονολογία, όχι από ιδιώτη γιατρό, από δημόσιο νοσοκομείο. Εάν έχει παραδείγματος χάρη στείλει ένα τραπεζικό έμβασμα προς την πατρίδα του, με το ονοματεπώνυμο που λέει στο διαβατήριό του, αυτό είναι βεβαία χρονολογία».

«Ο μηχανισμός ήδη εφαρμόζεται για εφτά χρόνια. Στον ίδιο μηχανισμό που ήδη εφαρμόζεται για εφτά χρόνια, εντάσσουμε την άπαξ τροπολογία των τριών ετών. Είναι ο μηχανισμός που προβλέπεται στο νόμο του Αντώνη Σαμαρά. Άρα, δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Τον έχουμε το μηχανισμό. Με βάση αυτό το μηχανισμό νομιμοποιούνται περίπου 6.000 ως 8.000 το χρόνο. Αυτόν τον ίδιο το μηχανισμό χρησιμοποιούμε για τα τρία χρόνια. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για μένα και για την Ελλάδα να πέσουμε έξω στις εκτιμήσεις μας και να μην πάνε 30.000, να πάνε όσοι είναι στην Ελλάδα. 100.000 – 200.000 – 300.000, δεν ξέρω πόσοι είναι. Κανείς δεν ξέρει».

«Δεν υπάρχει κανένα κράτος στον πλανήτη γη που να ξέρει πόσους λαθρομετανάστες έχει. Δεν υπάρχει. Όταν λέμε τη λέξη λαθρομετανάστης, τι θα πει αυτή η λέξη; Κρυφός μετανάστης. Δεν μπορεί να δηλώσει ψέματα γιατί για να το δηλώσει πρέπει να έχει βεβαία χρονολογία. Είναι μόνο για όσους έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια ως 30 Νοεμβρίου του ’23».

Για τις εκκρεμείς κύριες και επικουρικές συντάξεις:

«Σήμερα, στις 18:00, έχουμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουμε όλα τα πεπραγμένα του ΕΦΚΑ κατά το σύνολο της πρώτης τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα τα πεπραγμένα του ΕΦΚΑ κατά το πρώτο εξάμηνο της υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και ό,τι σχεδιάζει ο ΕΦΚΑ για τα επόμενα τρία χρόνια. Θα μιλήσουν και οι προκάτοχοί μου Υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Κωστής Χατζηδάκης, που μου κάνουν την τιμή να είναι εκεί, γιατί η προσπάθεια είναι συλλογική».

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για τα ομόφυλα ζευγάρια:

Για το νομοσχέδιο για το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια:

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=sUheY1F1wGA

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!