Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκρήτια Τράπεζα Απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας

Την ισχυροποίηση της θέσης της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας, με επέκταση του δικτύου της σε ολόκληρη την Ελλάδα με πάνω από 50 καταστήματα, σηματοδοτεί για την Παγκρήτια Τράπεζα η έγκριση της συγχώνευσής της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Την έγκριση για την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παγκρήτια Τράπεζα «σφράγισε» η Τράπεζα της Ελλάδας.

Το κείμενο της νομικής συγχώνευσης υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας,Αντώνης Βαρθολομαίος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Μηλιώτης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ακολουθήσει η λειτουργική συγχώνευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Με την απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας, η Παγκρήτια Τράπεζα ισχυροποιεί τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο δίκτυό της στη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί μία ισχυρή «βάση» στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής. Πρόκειται για μία περιοχή, στην οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χρηματοδοτικά προγράμματα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).

Βασικός στόχος της Παγκρήτιας, είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και πελατοκεντρικού τραπεζικού οργανισμού, ικανού να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει τέσσερα σημεία παρουσίας στους νομούς Σερρών και Κατερίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!