Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΝΟ Αντίθεση σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές για τη ναυτική εκπαίδευση

Την ευθεία αντίθεσή της σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η ΠΝΟ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι οι προτεινόμενες αλλαγές αφήνουν κυριολεκτικά στο περιθώριο τους κύριους πυλώνες και τους Έλληνες ναυτικούς, και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των Α.Ε.Ν. και γενικά της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης. Επισημαίνει εξάλλου ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπίστωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη στρατηγική διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου της ναυτικής εκπαίδευσης είναι αποκομμένη από τις διεθνείς εξελίξεις, δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά εκπαιδευτικά συμφέροντα των Ελλήνων ναυτικών και οδηγεί τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση σε υποβάθμιση και μαρασμό. Παράλληλα, δεν δέχεται να συζητήσει την όποια θεωρητική πρόταση από το «Ευγενίδειο Ίδρυμα» όταν με την πρόταση αυτή όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται αλλά, αντίθετα, υποβαθμίζεται η εκπαίδευση.

«Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες περί αναβάθμισης της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης με τις προωθούμενες προτάσεις υποβαθμίζονται ευθέως όχι μόνο οι Α.Ε.Ν. αλλά και τα ΚΕΣΕΝ που αποτελούν επί της ουσίας τις μεταπτυχιακές σπουδές των Ελλήνων ναυτικών, ενώ παράλληλα η λειτουργία της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και η μισθοδοσία των ναυτοδιδασκάλων προτείνεται να γίνεται με τη μέθοδο του "κουμπαρά", με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να οδηγούνται στα κοράκια της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης" τονίζει η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών κάνει σαφές ότι στις συζητήσεις που αφορούν τη ναυτική εκπαίδευση δεν νοείται να απουσιάζει η ΠΝΟ, η οποία έχει και θέσεις και προτάσεις που ανταποκρίνονται στις διεθνείς αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις που διαμορφώνονται από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της Ναυτιλίας.

«Η Ομοσπονδία μας μάλιστα διευκρινίζει ήδη από την αρχή ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία υποβάθμιση των τίτλων σπουδών των Α.Ε.Ν. και, συγκεκριμένα, δεν πρόκειται να δεχθεί την υποβάθμιση των τίτλων των αποφοίτων που εισέρχονται με πανελλήνιες εξετάσεις στο επίπεδο πέντε του εθνικού πλαισίου προσόντων. Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ομοσπονδίας μας είναι οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ν. να εντάσσονται στο επίπεδο έξι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» υπογραμμίζει η ΠΝΟ.

Τέλος, καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε άμεση συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας για όλα τα παραπάνω θέματα και την άμεση ανάληψη δράσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας «προς την κατεύθυνση των δίκαιων και πάγιων αιτημάτων μας για τα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζει και το υπόλοιπο διεκδικητικό της πλαίσιο που παραμένει πλήρως επίκαιρο και σε ισχύ, με αιχμή του δόρατος την αναμόρφωση του Ν. 4150/2013».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!