Σόιμπλε: Διάλυση της Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα- Και άλλη μείωση του ελληνικού χρέους
Soimple
«Μετά από παράκληση του ΔΝΤ, συζητάμε για επιπλέον μέτρα, όπως τη μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα στην Ελλάδα κανονικά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Bundestag.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο κονοβούλιο ότι η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα θα αποφασίσουν εάν το πρόγραμμα διάσωσης προς τη χώρα θα συνεχιστεί ή θα καταρρεύσει.
Στη ψηφοφορία που αναμένεται αργότερα σήμερα, η Bundestag πρόκειται να ψηφίσει για το σχέδιο κάλυψης του κενού της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, 14 δισ. ευρώ, και θα εγκρίνει τα 44 δισ. ευρώ της δόσης.
Αναμένεται ότι θα εγκριθεί, ύστερα και από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης του SPD, υποσχέθηκαν χθες ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, παρά την επιμονή τους ότι το σχέδιο δεν θα είναι αρκετό για να βοηθήσει την Ελλάδα.
Μιλώντας στο Κοινοβούλιο εν όψει της ψηφοφορίας, ο Wolfang Schaeuble κάλεσε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου να εγκρίνουν το πακέτο, δηλώνοντας ότι το μέλλοντου ευρώ εξαρτάται από το να μείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, καθώς ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγούσε στη διάσπαση της ευρωζώνης.
Ο Schaeuble τόνισε ακόμη στα μέλη του κοινοβουλίου ότι οι φήμες για μια απομείωση του χρέους που διακρατούν οι επίσημοι πιστωτές, είναι ένα "ψευδές κίνητρο" για την Ελλάδα και θα πρέπει να αποφεύγεται.
"Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον επώδυνο" για την Ελλάδα, προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, και η βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας της χώρας δεν θα έλθει σε ένα βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόοδο τους τελευταίους μήνες, αναφερόντας την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη από τον Ιανουάριο και τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Εν τω μεταξύ, με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο οι αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup για την Ελλάδα.
Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU και FDP), καθώς και οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα στηρίξουν το σχέδιο. Αρνητική ψήφο θα δώσει και πάλι η Αριστερά (Die Linke), η οποία εξήγησε χθες ότι " αυτό το πακέτο είναι ένα πολιτικό έγκλημα στο οποίο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει".
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!