Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαθανάσης Οι πράσινες επενδύσεις βοηθούν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας

Οι πράσινες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά την άφιξή του στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (συνοχή) στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορούν να μας βοηθήσουν και η στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανίας σε ειδικούς τομείς και βεβαίως όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους τους πολίτες της ΕΕ».

Ειδικότερα, ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών δήλωσε:

«Προσερχόμαστε σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σε μια κρίσιμη εποχή για την πολιτική συνοχής. Και είναι κρίσιμη εποχή για δύο λόγους.

Κατ' αρχάς πρέπει να ολοκληρώσουμε την προγραμματική περίοδο 2014-2020, απορροφώντας όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές περιφέρειες που επανακάμπτουν μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ένας δεύτερος ουσιαστικός λόγος είναι να ξεκινήσουμε τη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, έχοντας πάντα υπόψη την κλιματική κρίση, η οποία δημιουργεί και ανισότητες στις περιφέρειες κάτι το οποίο πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα.

Συνεχίζουμε και έχουμε ως εργαλείο τις πράσινες επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορούν να μας βοηθήσουν και η στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανίας σε ειδικούς τομείς και βεβαίως όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους τους πολίτες της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!