Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Νίκος Παπαθανάσης Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

28 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Νίκος Παπαθανάσης: Απόφαση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης υπέγραψε απόφαση με την οποία εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Έργο για την «Υποστήριξη της έναρξης-δημιουργίας νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή νέων θέσεων σε υπάρχοντα κέντρα φροντίδας για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (παιδικά κέντρα)».

Στόχος του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 70.097.200 ευρώ, είναι η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε κέντρα παιδικής φροντίδας, είτε με τη δημιουργία νέων κέντρων είτε με την υποστήριξη υπαρχόντων κέντρων, μέσω της επιδότησης του 50% του συνολικού κόστους. 

Υπουργείο ευθύνης και Φορέας Χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ Φορέας Υλοποίησης είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). 

Το Έργο εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση της παιδικής προστασίας», στον Άξονα «Αύξηση της πρόσβασης σε αποτελεσματικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικές πολιτικές», του Πυλώνα «Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνικής Συνοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!