Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ με την Περιφέρεια Κρήτης

Μία νέα συνεργασία για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας εγκαινίασαν το ΕΒΕΑ και η Περιφέρεια Κρήτης, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και τη συμμετοχή της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - ΘΕΑ του ΕΒΕΑ στο τριήμερο καινοτομίας «InnoDays 2023», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης από 24 έως 26 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό ενός κοινού πλαισίου δράσεων μεταξύ του ΕΒΕΑ και της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν συνέργειες όπως η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων εντός και εκτός της χώρας, η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking, η ανταλλαγή γνώσης και η σύμπραξη ανάμεσα στις δράσεις που διοργανώνει το επιμελητήριο με τις αντίστοιχες δράσεις της περιφέρειας.

Αναλυτικότερα:

  • Θα εξεταστεί η διοργάνωση, από κοινού με τα στελέχη του ΕΒΕΑ, webinars σε θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αφορούν και στα δύο μέρη, με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
  • Θα δοθεί έμφαση στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επιτάχυνσης συνεργασιών ελληνικών εταιρειών για τη δημιουργία διεθνών ανταγωνιστικών σχημάτων.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των μελών της Θερμοκοιτίδας «ΘΕΑ» του ΕΒΕΑ σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης (π.χ. Innovation Labs, Innodays, Patents' workshops κ.λπ).
  • Θα εξεταστεί η συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε μεγάλα Συνέδρια ή και Εκθέσεις του εξωτερικού.
  • Θα δοθεί έμφαση στην αμοιβαία υποστήριξη διοργανώσεων (συνέδρια, ημερίδες κ.λπ.).
  • Συνέργειες και με τρίτα μέρη για την προώθηση και την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «InnoDays 2023: Ημέρες Καινοτομίας 2023 - Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής», η πρόεδρος του ΕΒΕΑ συμμετείχε στην επιτροπή αξιολόγησης των Βραβείων Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και απένειμε το «Βραβείο Καινοτομίας Βιωσιμότητας και Ανθεκτικότητας» στην εταιρεία Βιοενεργειακή Κρήτης.

Στο συνεδριακό σκέλος της διοργάνωσης, η διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ και επικεφαλής της ΘΕΑ, Ελένη Φώτη, τοποθετήθηκε για θέματα καινοτομίας, έκανε παρουσίαση της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας και στη συνέχεια συντόνισε το Pitching Session παρουσίασης καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε υποψήφιους υποστηρικτές - επενδυτές.

Σχετικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η κ. Εφραίμογλου, δήλωσε:

«Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη δικτύωση και τη σύμπραξη του ΕΒΕΑ και της ΘΕΑ με άλλους οργανισμούς και φορείς που στοχεύουν στην ενθάρρυνση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσω της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η καινοτομία σε καταλύτη και κινητήριο δύναμη για την επιχειρηματικότητα, για τη δημιουργία καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη εξαγώγιμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που τελικό στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!