Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παγκρήτια Τράπεζα Η αγορά της Μακεδονίας επόμενος στρατηγικός στόχος για την τράπεζα

H ισχυροποίηση του αποτυπώματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στην αγορά της Μακεδονίας, με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον επόμενο στρατηγικό στόχο της Παγκρήτριας Τράπεζας, έπειτα από τη διεύρυνση της παρουσίας της στην Αττική, με την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της, Αντώνης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, κατά την οποία στελέχη από τους οίκους Mazars, PIMCO, Allianz Global Investors και Triton Asset Management ανέλυσαν θέματα που αφορούν τις παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο 1ο COBALT Market Update, ο κ.Βαρθολομαίος επισήμανε ότι το δίκτυο της Παγκρήτριας θα εμπλουτιστεί σύντομα από τα καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. «Φιλοδοξούμε να εξυπηρετήσουμε σε έκταση και βάθος τις ανάγκες των πελατών μας στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας και να γίνουμε σημείο αναφοράς στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών, έναν χώρο από τον οποίο θεωρούμε ότι θα προέλθει η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο κ.Βαρθολομαίος.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της διοίκησης της Παγκρήτιας, στην παρούσα φάση οι δύο τράπεζες αναμένουν το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νομικής τους συγχώνευσης. Έπειτα από τη συγχώνευση, περίπου 65 εργαζόμενοι, αλλά και τρία καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (δύο στις Σέρρες και ένα στην Κατερίνη) θα περιέλθουν στο δίκτυο της Παγκρήτριας, η οποία αριθμεί επίσης τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (τα δύο εξαρχής ως Παγκρήτια και το ένα ως αποτέλεσμα της απορρόφησης της HSBC).

Κατά το 1ο COBALT Market Update, ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου Mazars, Γεώργιος Λαγαρίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη δυναμική αλλαγή που καταγράφεται στα μέτωπα της οικονομίας, των επιτοκίων και του τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η διασπορά χαρτοφυλακίου καθίσταται αναγκαία σε έναν κόσμο «γεωοικονομικής διάσπασης», όπου όλα αλλάζουν αλλάζουν πιο δυναμικά από ποτέ. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της PIMCO, Βασίλης Μηλιάς, τόνισε ότι μετά τον πρόσφατο κύκλο ανόδου των επιτοκίων, οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η σημερινή αγορά ομολόγων μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα για αποδόσεις αντίστοιχες με αυτές των μετοχών αλλά με μικρότερο κίνδυνο. Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Allianz Global Investors, Dr. HansJorg Naumer, αφού τόνισε ότι η μετάβαση σε μια οικονομία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαντάζει αδύνατη χωρίς την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη χαρακτήρισε ευκαιρία για τους επενδυτές και μια από τις μεγάλες δυνάμεις της «δημιουργικής ανατροπής». Ο γενικός διευθυντής και διευθυντής επενδύσεων της Triton Asset Management, Αλέξανδρoς Μαγκλάρας, επεσήμανε τέλος τις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως στις τράπεζες, τα ακίνητα και τον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!