Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΓΣΕΒΕΕ Την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο τόνισαν επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς

Με αίτημα να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησαν σε κινητοποίηση σήμερα οι επιστημονικοί και οι επαγγελματικοί φορείς, τόσο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών αντιδρώντας στην εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους «πλήττει καίρια» τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο χαιρετισμό του, στη διάρκεια της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι από το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επηρεάζονται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες και έμποροι. Όπως είπε: «Το ασφαλέστερο θα ήταν, αν πραγματικά η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται γι' αυτή την τάξη, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να καλέσει την Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημόνων και να συζητήσουμε επί της ουσίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με μέτρα που έχουν να κάνουν με την ουσία του προβλήματος. Όχι με στοχοποίηση και τεκμαρτά εισοδήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τα παραδείγματα (προβολές) που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της Συνομοσπονδίας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) οι αυξήσεις που έρχονται δείχνουν αύξηση από 70% έως 160% στο φόρο που θα πληρώνεται.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος, εκτός από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!