Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΠ - CLIA Συνεργασία για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Η συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με τη Διεθνή Ένωση Εταιριών Κρουαζιέρας, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, εδραιώθηκε στην σημερινή συνάντηση μεταξύ της CLIA και του επιμελητηρίου.

Αυτό προέκυψε από την επίσημη επίσκεψη της γενικής διευθύντριας της CLIA, Μαρί-Καρολάϊν Λόρεν, την οποία συνόδευαν η διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, Μαρία Δεληγιάννη, και ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, Κρις Θεοφιλίδης, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρό του, Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων (ΠΣΕΠΕ) και μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου, Νικόλαο Μαυρίκο, και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Μιχάλη Χατζηιωάννου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η γενική διευθύντρια της CLIA σημείωσε ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κόμβο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, έχοντας μάλιστα αναπτύξει σημαντικά τις δυνατότητες homeporting, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να καταστεί ευκολότερη η αποεπιβίβαση επιβατών σε προορισμούς που απαιτούνται έλεγχοι Schengen.

Η κυρία Δεληγιάννη σημείωσε ότι η επίτευξη των στόχων που ενυπάρχουν στο σχέδιο δράσης της CLIA για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, θα βοηθήσει τον τομέα της κρουαζιέρας να «ανθίσει» περαιτέρω στη χώρα, με άμεσα κοινωνικά οφέλη και θέσεις εργασίας. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δήλωσε ότι το ΕΒΕΠ θα σταθεί αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια, τονίζοντας ότι το επιμελητήριο έχει ήδη καταγράψει δέσμη θεμάτων που άπτονται ρυθμίσεων ή και παρεμβάσεων από την πλευρά των συναρμόδιων υπουργείων κι έχει προτείνει λύσεις για την ανάπτυξη των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και στα τεχνικά επαγγέλματα που άπτονται της ναυπηγοεπισκευής.

Έχουμε κοινούς στόχους με την CLIA, είπε ο κ. Κορκίδης, για την ανάπτυξη ενός τομέα του θαλάσσιου τουρισμού που συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας υπενθυμίζοντας ότι η κρουαζιέρα αποφέρει ετησίως 1,1 δις στην ελληνική οικονομία υποστηρίζοντας περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας και ευχήθηκε οι ναυτιλιακές εταιρίες του τομέα να εμπιστευθούν το cluster των ελληνικών ναυπηγικών - ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων καθώς, όπως σημείωσε «διακρίνονται για την ποιότητα των εργασιών, των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και των υλικών και αναλωσίμων που κατασκευάζουν για πλοία».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, «με αφορμή την πράσινη μετάβαση του τομέα της κρουαζιέρας στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η κυρία Λόρεν, διαπιστώθηκε συναντίληψη όσον αφορά στην ευρύτητα των πεδίων ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργειών με εταιρείες της κρουαζιέρας στους τομείς των ναυπηγοεπισκευών, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα του dry dock, δεδομένης της δυναμικότητας των ναυπηγείων του κόλπου της Ελευσίνας που είναι κυρίαρχη στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι το επιμελητήριο θα λάβει μέρος στην Cruise Week Europe που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2024 στην Γένοβα, στα Ποσειδώνια και στην έκθεση κρουαζιερόπλοιων στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!