Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίων μέσω της Γ.Γ.Π.Σ
Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εκτύπωσης των ειδοποιητηρίων των τελών κυκλοφορίας για το 2013 από το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (http://www.gsis.gr).
Υπενθυμίζεται ότι φέτος δε θα γίνει αποστολή ειδοποιητηρίων μέσω ΕΛΤΑ, ενώ καταργείται και το ειδικό αυτοκόλλητο.
Η διαδικασία εκτύπωσης των ειδοποιητηρίων είναι απλή. Επιλέγετε Έντυπα τελών κυκλοφορίας από την κεντρική σελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. και αφού επιλέξετε "ΕΙΣΟΔΟΣ" για να εισέλθετε στην υπηρεσία, εισάγετε τον Α.Φ.Μ. σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.
Εφόσον το ειδοποιητήριο βρεθεί βάσει των στοιχείων που εισάγατε, εμφανίζετε στην οθόνη σας το μήνυμα "Επιτυχής αναζήτηση. Πατήστε Εκτύπωση". Πατώντας εκτύπωση, ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο το σχετικό ειδοποιητήριο το οποίο και μπορείτε να εκτυπώσετε προκειμένου ακολούθως να εξοφλήσετε το τέλος κυκλοφορίας στις τράπεζες (και μέσω web banking) ή τα ΕΛΤΑ.
Τελική προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Δεδομένου ότι από φέτος καταργείται το ειδικό αυτοκόλλητο, οι οδηγοί θα πρέπει να φυλάσσουν στο όχημα το ειδοποιητήριο μαζί με την απόδειξη πληρωμής, προκειμένου να αποδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο ότι έχουν καταβάλει το τέλος.
Πατήστε εδώ για να μεταβείτε άμεσα στην εφαρμογή Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων της Γ.Γ.Π.Σ.
ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΛΟΓΙΚΑ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Μήπως διευκρίνησε κανείς τί γίνεται με την συνιδιοκτησία ΙΧ ? Μου έτυχε σε ζεύγος όπου έχουν το 50% έκαστος από 2 αυτοκίνητα, να βεβαιώνονται τέλη κυκλοφορίας και στα δύο ΑΦΜ. Δηλαδή ο καθένας φαίνεται ότι θα πληρώσει από την πλευρά του εξ' ολοκλήρου τα τέλη για κάθε αυτοκίνητο... πρακτικά απαράδεκτο αφού είναι σαν να πληρώνεις τα τέλη διπλά!! Ελπίζω να είναι απλώς κάτι που τους ξέφυγε από το ΓΓΠΣ