Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργεία Οικονομικών - Ναυτιλίας Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους 83 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε ο διττός διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για θέματα Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών (Δ.ΕΚ.Ν.), η οποία υλοποιεί δράσεις, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 83.000.000 ευρώ (σημ. δράσεις για σπουδαστές Α.Ε.Ν., άνεργους ναυτικούς, έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ.).

Κατόπιν επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή όσο και από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του Υπουργείου Οικονομικών, αντίστοιχα, δεν καταγράφηκε κανένα αρνητικό εύρημα.

Διαπιστώθηκε δε ότι για τα έργα: "Πρακτική Άσκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Α΄ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους" και "Υποστήριξη του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης των ΑΕΝ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη συναφή ενωσιακή νομοθεσία" πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση των πράξεων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα το Υπουργείο υλοποιεί συνεχώς δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!