Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Άκης Σκέρτσος Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο κερδοσκοπίας στην αγορά

«Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο κερδοσκοπίας στην πλάτη των νοικοκυριών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο με την εξωγενή ακρίβεια», τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τους ευάλωτους πολίτες και προσέθεσε πως θα δοθούν σύντομα νέες ενισχύσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι προβλέπονται έκτακτες ενισχύσεις για τους ευάλωτους οικονομικά πολίτες εντός Ιανουαρίου.

«Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στην αγορά, είναι όμως μείζον πρόβλημα η ακρίβεια. Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8 εκατομμυρίων ευρώ και αρκετά έχουν εισπραχθεί. Παρακολουθούμε τα επίπεδα τιμών στα ομοειδή προϊόντα και το κράτος θα παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανωμαλία», υποστήριξε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «με βάση τους δείκτες της Eurostat, η Ελλάδα σημειώνει έναν από τους τρεις χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. Οι παρεμβάσεις μας μειώνουν ταχύτερα τις αυξητικές τάσεις, αλλά η γενική τάση φαίνεται σε βάθος χρόνου. Η Ελλάδα είναι μια από τις 5 χώρες της ΕΕ με την ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού. Αυξάνονται οι τιμές με χαμηλότερο ρυθμό από τις άλλες χώρες. Η οικονομία χάρη στην οικονομική πολιτική μας, σημειώνει αυξημένους δείκτες ανάπτυξης και επενδύσεων».

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ακόμη ότι «είχαμε αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά. Δεν λέμε ότι είναι πρόβλημα που λύνεται εύκολα η ακρίβεια. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι «δεν στοχοποιούμε καμία επαγγελματική ομάδα, δεν θεωρούμε a priori ότι είναι φοροφυγάδες. Το κράτος θέτει τους κανόνες και οι πολίτες προσαρμόζονται. Αν το κράτος αφήνει τρύπες που τις εκμεταλλεύονται κάποιοι, είναι δουλειά του να τις κλείσει». Προσέθεσε ότι οι έλεγχοι έχουν φέρει αποτελέσματα και τα ποσά του ΦΠΑ που πρέπει να αποδίδονται και δεν αποδίδονται μειώθηκαν κατά δυο δισ. ευρώ εξαιτίας νέων εργαλείων στους ελέγχους. Προανήγγειλε επίσης την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ενώ ανέφερε ότι «πρέπει να κάνουμε μια κοινωνική συμφωνία για τη μείωση της φοροδιαφυγής και πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Πρέπει να αντλήσουμε έσοδα από τη μείωση της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο κάνει μια δίκαιη ανακατανομή του φορολογικού βάρους για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Τέλος αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στις αποψινές εκδηλώσεις, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση «για την εκλιπούσα Μαρριέτα Γιαννάτου το έργο της οποίας είναι σπουδαίο» και στην εκδήλωση για τον κ. Σημίτη «που συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!