Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΔΥΠΑ Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης στην ηλεκτροκίνηση στη Δυτική Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδική εκδήλωση αποφοίτησης για τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ).

Οι 70 καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν πρόγραμμα, διάρκειας 62 ωρών, σε εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ στην Κοζάνη και στη Φλώρινα για την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με αντικείμενο την επισκευή και τη συντήρηση ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ, που αποσκοπούν στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού της περιοχής για την εξασφάλιση της ομαλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Μακεδονία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο διοικητής της ΔΥΠΑ και προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων, Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη και του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Η ΔΥΠΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, καθώς και τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια σε καινοτόμες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε χτίσει μία πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προγράμματα που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!