Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΠ Με τα νέα ψηφιακά εργαλεία ελέγχων η φοροδιαφυγή μπορεί να έχει ονοματεπώνυμο

«Κάθε αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος, με σκοπό τη δίκαιη φορολόγηση, θα βρίσκει το Δ.Σ. του ΕΒΕΠ πάντα σύμφωνο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. 

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι "στρατηγικοί φοροφυγάδες" θα πρέπει να τιμωρούνται και να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ οι συνεπείς φορολογούμενοι θα πρέπει να επιβραβεύονται».

«Ήρθε η στιγμή η χώρα μας να αποκτήσει φορολογική κουλτούρα και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή στερεί σημαντικούς πόρους από τα κρατικά έσοδα, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο πρωτοβουλίες για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και, παράλληλα, η φοροδιαφυγή δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά» σημειώνει το Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, πέρα από την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μπορεί να συμβάλει και στην εξυγίανση της αγοράς.

Ζητούμενο, βεβαίως, είναι να πληρώσουν οι "στρατηγικοί φοροφυγάδες" τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ πάγια η θέση μας είναι να επιβραβευθούν οι συνεπείς φορολογούμενοι. Πλαστικό χρήμα, περιουσιακά στοιχεία, τεκμήρια διαβίωσης, δαπάνες καθημερινότητας και πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας μπορούν να διασταυρωθούν άμεσα, ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αποσείσουν την κατηγορία τού συνήθους υπόπτου και να απομονώσουν τα "ξερά", ώστε να μην καούν και τα "χλωρά".

Τα ψηφιακά εργαλεία ελέγχων μπορούν πλέον να γκρεμίσουν τα ταμπού δεκαετιών με διασταυρώσεις στοιχείων για όλους και να καταλάβουν ότι το κράτος δεν τους αδικεί.

Για να πάψει, λοιπόν, να υπάρχει "φορορραγία", θα πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πάψουν να είναι οι "φοροεισπράκτορες" για λογαριασμό του κράτους. Αντί αυτού, όμως, βλέπουμε να χρησιμοποιείται ο πολίτης-καταναλωτής στον ρόλο του "ανώνυμου φοροκυνηγού" με τον κίνδυνο να ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" σε εκδικητικές, εκβιαστικές, ανταγωνιστικές, και κακοήθεις ανώνυμες καταγγελίες, αλλά και την όρεξη των διαδικτυακών απατεώνων και εκβιαστών σε νέα "φάμπρικα". Είναι γεγονός πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μάς προστατεύει όλους στην αγορά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και πιστεύουμε πως με τα νέα ψηφιακά εργαλεία ελέγχων η φοροδιαφυγή μπορεί να έχει ονοματεπώνυμο και όχι "επαγγελματικές ταμπέλες". Ας δώσει, λοιπόν, το Υπουργείο Οικονομικών bonus στους συνεπείς φορολογούμενους ως κίνητρο προς μίμηση.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!