Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Εuronet Tα Τερματικά Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών (EFT/POS) θα είναι πλήρως συμβατά με τις απαιτήσεις της φορολογικής διοίκησης

Η εταιρία Euronet (NASDAQ: EEFT) και οι θυγατρικές στην Ελλάδα, Euronet Merchant Services Ίδρυμα Πληρωμών ("epay") και Euronet Card Services Α.Ε., ανακοίνωσαν ότι τα Τερματικά Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών (EFT/POS) θα είναι πλήρως συμβατά με τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις της φορολογικής διοίκησης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ (ΦΕΚ 5994/Β/13-10-2023) σε σχέση με τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές και συστήματα.

Έτσι εξασφαλίζεται ότι κάθε συναλλαγή με κάρτα, θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονικών προθεσμιών. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Euronet με τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει, είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε ειδικές απαιτήσεις όπως οι συγκεκριμένες, που αφορούν σε διασύνδεση με ταμειακές μηχανές και συστήματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε πλήρη κάλυψη των ειδικών προδιαγραφών που τίθενται από την φορολογική διοίκηση. 

Η Euronet θα αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο www.epayworldwide.gr για τις απαιτούμενες ενέργειες στο τερματικό αποδοχής καρτών. 

Η αναβάθμιση των τερματικών που είναι ήδη εγκατεστημένα, θα γίνει με αντίστοιχη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ με μήνυμα (SMS ή email) για το ακριβές χρονικό διάστημα, στο οποίο θα πρέπει το κάθε τερματικό, να διασυνδεθεί με τα συμβατά ταμειακά συστήματα της ελληνικής αγοράς. Σε συνέχεια της σχετικής ειδοποίησης, η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τον προμηθευτή της ταμειακής μηχανής (ΦΗΜ) ή τον προμηθευτή του ERP συστήματός της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση. 

Η εταιρία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ως πάροχος υπηρεσιών πληρωμών (Acquirer) και πάροχος μέσων πληρωμών (NSP), εξασφαλίζει ότι κάθε συναλλαγή με κάρτα, θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τόσο για υφιστάμενους, όσο και για νέους πελάτες-κατόχους τερματικών. 

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή κορυφαίων υπηρεσιών, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις απαιτήσεις των διεθνών σχημάτων Visa, Mastercard, CUP, AMEX, DINERS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!