Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης της πρωτοβουλίας GReco Islands – ΕΣΠΑ

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

30 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης της πρωτοβουλίας GReco Islands – ΕΣΠΑ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στους Φούρνους Κορσεών η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης της πρωτοβουλίας GReco Islands - ΕΣΠΑ. Η πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, έχει στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της μικρονησιωτικότητας με καινοτόμο και πολύπλευρο τρόπο. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αειφορία και ο μετασχηματισμός προς αυτή των ελληνικών νησιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική και κοινωνική ευημερία των κατοίκων τους και η κοινωνική συνοχή.

Σε συνέχεια της πρώτης Συνεδρίασης που είχε πραγματοποιηθεί στην Κύθνο τον Ιούνιο 2023, στους Φούρνους παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν τα κριτήρια επιλογής των νησιών που θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα, συνεκτιμώντας τη χωρική συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη. Στη συνέχεια συζητήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς η πρωτοβουλία εφαρμόζει μια «από τα κάτω προς τα πάνω» προσέγγιση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων, στο πλαίσιο της αρχής της εταιρικότητας και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Τέλος, αναλύθηκε ο οδικός χάρτης της πρωτοβουλίας με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Στο περιθώριο της Συνεδρίασης στους Φούρνους, τα μέλη της Επιτροπής και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ και τη Μονάδα Αφαλάτωσης της Θύμαινας.

Στην Επιτροπή Καθοδήγησης μετέχουν τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού καθώς και οι νησιωτικές Περιφέρειες. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!